Vakantiehuis in Finland

Te huur: Finse Bungalow met Nederlands tintje

Reizen naar Finland

De vakantiebungalow is gelegen in de Finse provincie Zuid Finland, de regio heet Zuid Karelië.

Hieronder een aantal suggesties voor reizen naar Finland. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden en de aanbiedingen wijzigen ook geregeld dus de actualiteit is daarom niet altijd gegarandeerd.

van Duitsland naar Helsinki met Finnlines:

Voordeel: Met de auto kan je veel spullen meenemen en je hebt een auto beschikbaar in Finland. Varen met de schepen op de Oostzee is comfortabel en ontspannend je arriveert uitgerust in Helsinki. In de zomer moet er ruim van tevoren geboekt worden. In de winter is er een goede kans dat in Finse golf door het ijs wordt gevaren. De tocht duurt ongeveer 32 uur. De Finnlines varen vanaf vanaf Travemünde dagelijks naar Helsinki. In voor en naseizoen zijn er aantrekkelijke aanbiedingen om goedkoop met de auto naar Finland en terug te varen. Voor vroegboekers zijn er aantrekkelijke kortingen, early bird aanbiedingen. Kijk op de website van Finnlines.

De Vogelvluchtroute:

Als je niet opziet tegen een stevige autorit kan ook de vogelvluchtroute worden gekozen. Dat wil zeggen dat je grotendeels over land rijdt met enkele kortere overtochten. Er zijn verschillende opties.

Een mogelijkheid is rijden naar Putgarden ( D ) maak de overtocht naar Denemarken waarna de reis via Zweden naar Stockholm of Kapellskör voert waar de overtocht naar Turku of Helsinki gemaakt kan worden met de Viking Line of Silja Line.

Een slimme manier is om van Travemünde met de nachtboot van de TT line naar Trelleborg in Zweden te varen. Je kan dan overdag naar Stockholm rijden om weer met de nachtboot naar Helsinki te varen. Je vaart terwijl je overnacht in een comfortabele hut met 's ochtends een ontbijtbuffet voor je weer op weg gaat. De overtocht van Kapellskör (ten noorden van Stockholm) naar Turku met de Viking Line is de goedkoopste oplossing.

 

Van Helsinki naar Taipalsaari:

Vanuit Helsinki is het 3 uur rijden naar Taipalsaari. Uitgaand van aankomst in Helsinki: Volg de richting Kouvola die al in Helsinki wordt aangegeven, weg nummer 7 ( Kotka ) neem de afslag naar Kouvola ( weg nr 6 ). Na Kouvola wordt de richting Lappeenranta aangehouden, nog steeds weg nummer 6. Bij Lappeenranta neem de afslag en rijd richting centrum. Taipalsaari wordt bewegwijzerd. Bij het ST1 benzinestation rechtsaf. Hostel Mansikka wordt aangegeven. Volg de borden naar Hostel Mansikka.

Met het vliegtuig:

KLM en Finnair vliegen meerdere keren per dag rechtstreeks naar Helsinki. Air Baltic maakt een tussenstop met overstap in Riga. Op de heenreis gaat het snel maar de terugvlucht geeft een lange wachttijd in Riga, maar voor een korte stedentrip in Riga kan het te overwegen zijn.

Volgens onze ervaring zijn de rechtreekse vluchten vol of zo goed als vol. Het is goedkoper om vroeg te boeken.

Op de luchthaven in Helsinki zijn alle bekende autoverhuurbedrijven aanwezig.

Sneltrein naar Lappeenranta

De luchthaven Vantaa ( Helsinki Airport) is grondig verbouwd de afgelopen jaren.

Ondergronds bevindt zich een treinstation. Hier vertrekt meerdere keren per uur een stoptrein, Commuter train.

Wanneer je naar Lappeenranta wil koop je op het perron bij de groene automaat ( dus niet de blauwe) een kaartje naar Lappeenranta.

Je stapt dan op de stoptrein naar het station Tikkurilla 3e halte.

Op station Tikkurilla stap je op de sneltrein naar Lappeenranta. Deze trein stopt alleen in Lahti en Kouvola. reisduur ongeveer 2 uur.

Op je ticket staat rijtuig en stoel vermeld. Op het perron kan je zien waar jouw rijtuig stopt. Het is een lange trein.

 

Op de website van de Finse spoorwegen kan je de dienstregeling en prijzen van tickets vinden. De prijs hangt af van het tijdstip, de spits is duurder.

Wanneer een trein wel in de dienstregeling staat maar niet in de verkoopautomaat wil dat zeggen dat de zitplaatsen vol zijn, het komt niet vaak voor maar wij hebben het 2x meegemaakt. Je kan dan bij de conducteur een kaartje kopen maar je hebt geen zitplaats. Maar gelukkig heeft de rein een restauratiewagen.

website van de finse spoorwegen: www.vr.fi/en

 

Aangename Zomers

Prachtige Winters

Rust

Natuur

Avontuur

Cultuur