Vakantiehuis in Finland

Te huur: Finse Bungalow met Nederlands tintje

Vlaamse gastvrijheid

Mansikka betekent aardbei in het fins. De aardbei is het symbool van Hostel Mansikka. De vruchten worden in de zomer geoogst van een groot aardbeienveld naast het woonhuis van Joris. Hij is samen met zijn finse vrouw Ritva eigenaar van het gezellige breakfast-hotel. Het feitelijke Hostel Mansikka is de verbouwde koeienstal van de boerderij. Nu is de plaats waar de koeien stonden een sfeervolle ruimte met centraal een grote speksteenkachel en aan de andere zijde een bar. De kamers voor de gasten zijn voorzien van douche en toilet en bevinden zich op de verdieping. Er een grote houtgestookte sauna aanwezig.

Service aan de gasten en een persoonlijke benadering zijn eigenschappen die hoog in het vaandel staan. Dat weten de finnen die in de omgeving wonen inmiddels ook en het hostel wordt ook regelmatig gebruikt voor feest of feestmaaltijden als er iets te vieren is. Joris zwaait de scepter in de keuken, Ritva heeft als specialiteit de desserts. Finnen houden van zoetigheid, snoep en taart is nooit ver weg als U Finland bezoekt. Ze horen trouwens ook bij de grootste koffiedrinkers van Europa.

Voor huvila Hirvimaki vervult Joris de rol van beheerder. Hij ontvangt de nieuwe gasten en hij organiseert ook de activiteiten die gewenst worden.

Voor eten en drinken bent U als gast van Hirvimaki ook van harte welkom. Wanneer U in de ochtend wil ontbijten of in de avond een dinertje wil geeft U dat tevoren aan en het wordt geregeld. Tijdens de lange zomeravond op het terras een biertje drinken, of een maaltijd genieten met elandvlees of een visgerecht op finse wijze het kan allemaal. Er is een alcoholvergunning aanwezig zodat er ook ook alcoholische dranken verkocht mogen worden. In Finland is een dergelijke vergunning niet gemakkelijk te krijgen. Er worden zware eisen gesteld aan de vergunninghouder.

Op de foto onder ziet U een een 4tal motorrijders ( eentje in zijspan ) die juist op de motor arriveerden na een tocht van 400 kilometer bij een temperatuur van ruim 20 graden onder nul. Zij waren van Duitse afkomst en op de terugweg van een motortreffen ( Polar Treffen ) dat jaarlijks midden in de winter boven de poolcirkel wordt gehouden. Zij waren wel blij dat de speksteenkachel brandde. De volgende dag werd de reis voortgezet richting Helsinki.

Aangename Zomers

Prachtige Winters

Rust

Natuur

Avontuur

Cultuur